Gröna Spåret

Gröna Spåret är idag en unik hajk fylld med härliga upplevelser och inspiration. Upplägget gör att du snabbt hittar gemenskap i din patrull. Innehållet och platserna är näst intill identiska som det var första spåret. Hajken ger dig en traditionsfylld vandring med Läs mer »

Scoutsamarbete under 400 års kalaset

Hej kommunens scoutkårer! Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en fantastisk början på terminen.   I år fyller Kristianstad 400 år. Det firas under hela året men framförallt vid själva födelsedagen 22 maj. Då är Läs mer »

Utbildardagar 14-16 mars

Folkhögskolans utbildardagar är den årliga och självklara mötesplatsen för alla utbildare och utbildningsintresserade i scoutrörelsen. Under helgen får du inspiration, kompetensutveckling och möjlighet att träffa andra utbildare. Dessutom får du chansen att på allvar påverka vårt utbildningssystem när vi nu Läs mer »

Riddarhajken – planeringsmöte

Snart är det dags för Riddarhajken (7-9 /3) för upptäckarscouter på Göransborg.   Vi kommer att ha ett planeringsmöte för detta den 6 februari kl 18:30 på Meteorvägen 6 i Hässleholm.   Ni som tycker det skulle var kul att vara Läs mer »

Snapphanefejden – upptäckarspår

På distriktsstämman i oktober beslöts att Snapphanefejden ska arrangeras den 26-27 april 2014. Vidare beslöts att: Höörs scoutkår är värdkår Fjälkinge scoutkår är ansvarig för spårarspåret Länken för utmanare i Snapphane (LUS) är ansvarig för äventyrarspåret Ingen anmälde att de Läs mer »

Lagen om utökad registerkontroll

Lagen om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn har nu trätt i kraft. Lagen innebär en möjlighet för ideella organisationer att begära utdrag ur polisens register över personer dömda för brott. En rekommendation hur frågan ska hanteras inom Läs mer »