100% scout och Scouternas Fredsdag

På Scouternas fredsdag den 21 sept har Scouterna i Sverige en kampanj som kallas 100 procent scout. Kampanjen går ut på att visa att man är scout i skolan, på jobbet eller på andra platser. Ta på dig din scouttröja, berätta om Läs mer »

Grattis Marie

Vi gratulerar Marie Holmberg, Vinslövs scoutkår, till Lions ledarstipendium!

Äntligen är den här – jamboreelåten!

Peppa hela sommaren inför Jamboree17 och lägg jamboreelåten ”Man känner aldrig sig så fri” på repeat! Text och musik av Frida Braxell. Lyssna på låten här >>

Inget Scoutforum 2017

På höstens stämma beslöt Snapphane Scoutdistrikt att anordna en bussresa till Scoutforum. Nu har Scouternas styrelse beslutat att förvaltningsmötet hålls den 9 aug på Jamboreen och det arrangeras inget Scoutforum 2017. Läs hela nyheten.

Scouting på många olika sätt

Scouting kan vara så många olika saker! Som ett påsklovsscoutläger med skolan, konst & knopar vid ett slott eller att komma som nyanländ till Sverige och hitta en gemenskap. Det och massor av annan inspiration om scouting på olika sätt Läs mer »

Nytt rekordår – vi välkomnar ännu fler till Scouterna!

Under 2016 ökade antalet scouter till 68 665 medlemmar fördelat på landets 1 000 scoutkårer. Det är en ökning med 4,5 procent eller 2949 nya scouter. Mest ökar åldersgruppen ungdomar, 15 till 17 år. – Det är alla kårers gemensamma Läs mer »

Familjescouting

Familjescouting är ett sätt att möta nya kompisar och uppleva äventyr. Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting. Med Familjescouting öppnar vi upp vår lokala verksamhet Läs mer »

Leda Scouting 1-2/4

Leda scouting – April, är 12 timmar lång och kommer att ge dig möjlighet att ”göra scouting” genom learning by doing. Efter kursen kommer du som deltagare bland annat kunna skapa ett scoutmöte som tar med minst två delar av scoutmetoden, Läs mer »

Rösta på Scouterna i Naturbonusen

Nu behöver vi hjälpas åt för att bli en av de fem som får ta del av Naturbonusen. Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för under ett kalenderår, till ett natur- eller miljövårdsprojekt. Läs mer »

Biscaya långseglingar 2017

Nu har äntligen anmälan öppnat för årets långseglingar! Vill du utvecklas som scout, person och seglare? Eller äta glass, sola på däck och njuta av havet i goda vänners lag? Vill du busa, bada och lära dig om helt annorlunda Läs mer »