Osby scoutkårs kårmästerskap

Norra Skåne rapporterar om en trevlig dag för scouterna i Osby. Läs reportaget

Programmaterial från Jamboree 17

Nu finns alla favoritutmaningar från Jamboree17 att ladda ner och använda i scoutverksamheten. Perfekt i planeringen inför hajker och läger. Det kommer löpande att fyllas på med fler aktiviteter. Här hittar du aktivitetspaket från Jamboree17 >>

BAZAAR 2018

Nu har det första lägerbrevet inför nästa års regionläger, Bazaar, publicerats. Lägerbrev 1.

Resefond

Jens Mårtensson, Höör scoutkår, fick bidrag ur distriktets resefond till sin resa till BSA National Jamboree. Läs hans berättelse på http://snapphane.scout.se/service/fonder/redovisning-bsa-2017-av-jens/ BSA National Jamboree är Amerikanska pojksscoutorganisationen BSA´s (Boy Scouts of America) återkommande jamboree, troligtvis världens största scoutläger

Fredsljusmarsch i Kristianstad

Gillescouterna bjuder in till Fredsljusmarsch i Kristianstad den 20 nov kl 18:00-20:00. Mer information kommer inom kort.

Evelina besöker Rönnowskolan i Åhus

Läs om Evelinas härliga möte med klass 2B på Rönnowskolan i Åhus. Artikel i Scout.

100% scout och Scouternas Fredsdag

På Scouternas fredsdag den 21 sept har Scouterna i Sverige en kampanj som kallas 100 procent scout. Kampanjen går ut på att visa att man är scout i skolan, på jobbet eller på andra platser. Ta på dig din scouttröja, berätta om Läs mer »

Grattis Marie

Vi gratulerar Marie Holmberg, Vinslövs scoutkår, till Lions ledarstipendium!

Äntligen är den här – jamboreelåten!

Peppa hela sommaren inför Jamboree17 och lägg jamboreelåten ”Man känner aldrig sig så fri” på repeat! Text och musik av Frida Braxell. Lyssna på låten här >>

Inget Scoutforum 2017

På höstens stämma beslöt Snapphane Scoutdistrikt att anordna en bussresa till Scoutforum. Nu har Scouternas styrelse beslutat att förvaltningsmötet hålls den 9 aug på Jamboreen och det arrangeras inget Scoutforum 2017. Läs hela nyheten.