Tack från Sten Hallonsten

Till styrelserna i Södra Skåne, Nordvästra Skåne och Snapphane.

På bifogad bild håller Lars-Ingmar Olsson tal och överlämnar gåvor från de tre scoutdistrikten i Skåne. Vi fick mottaga 3 yxor och tre sågar för framtida bruk i Föreningen Åhuslägrets scouting. Jag fick boken Glöd samt den kända boken Återstoden av dagen av årets litteraturpristagare.  Det var en elegant hyllning av er till scoutkonfirmationslägret i Åhus som nu avverkat 50 konfirmationsläger. För 10 år sen överlämnade distrikten vid vårt 40-årsjubileum 3 vackra fotogenlyktor med inskription på varje lykta från scoutdistrikten. Jag vill berätta att de tre fotogenlyktorna har haft en jättefin funktion på konfirmandlägret under dessa år. Varje kväll avslutas i kapellet på Åhusgården med att tre ledare lyfter lyktorna upp framför konfirmanderna och säger: Följ Tron Hoppet och Kärleken. Sen vandrar vi efter lyktorna tillsammans ut till lägerkorset på gräsmattan. Lyktorna hängs på korsets armar och lyser vänligt och inbjudande mot oss i mörkret.

Ock nu har vi fått mycket välkomna yxor och sågar att bana väg med för nya scoutläger på Ivö. Tack för all er uppmuntran och trofasthet mot Åhuslägret!!!

Jag slutar nu och får som efterträdare Teresa Callewaert. Teresa är konfirmerad på Åhuslägret 1994 och har sen varit med som ledare och assistent till mig, prästvigts och hållit i scoutlägren på Ivö, som ingår i konfirmandlägren, och nu blir hon ledare för hela verksamheten. Jag kan se tillbaka på 50 spännande år och är oerhört tacksam för att jag fått leda detta arbete så länge. Det är stor glädje över att det integrerade arbetet kan fortsätta i Allhelgonaförsamlingen i Lund, på Åhusgården i Åhus och på lägerplatsen på Ivö. Förra söndagen invigdes scoutkonfirmationslägret 2018 med en gudstjänst i Allhelgonakyrkan i Lund. Så vi fortsätter med den glöd som scouting ger.

Tillgivna scouthälsningar från Sten Hallonsten