Patrulledarutbildning i Snapphane 5-7 okt

PLUS

Välkommen till en spännande helg där du får utmana dig själv och uppleva riktig scouting. Kursens första natt sover vi inomhus och andra natten utomhus. Resten av kursen tillbringar vi till största del utomhus. Det är därför viktigt att deltagarna kan resa vindskydd och laga mat på stormkök.

Innan kursen ska ni också genomföra ett kurspass på kåren som skickas ut till medföljande ledare när anmälan är gjord. Det beräknas ta 60 minuter.

Ni delas in i patruller och genomför kurspassen:

• Scoutmetoden
  • Schysst kompis
  • Konsten att leda, instruera och lära ut till sina patrullkompisar
  • Patrullen samarbetar
  • Maten – lokal, global eller bara god?
  • Scoutings organisation

Vi går ut på hajk, där vi under olika former praktiserar, tillämpar och upplever det vi har lärt oss under kurspassen.

Ledare ska följa med äventyrarscouterna på kursen. Det kommer att finnas några kurspass även för ledarna.

Målet med kursen är att scouterna skall känna sig säkrare i sina roller i patrullen och på avdelningen hemma i kåren.

När: 5-7 okt, vi träffas kl 19:30 på fredagen och avslutar kl 12:00 på söndagen.

Plats: Kristianstads scoutkårs scoutstuga Spånkull i Bockeboda

Målgrupp: 2 och 3:dje års äventyrsscouter

Deltagarantal: max 36, min 15

Pris: 400 kr, ingen avgift för medföljande ledare, faktura skickas till kårkassören efter kursen

Anmälan: senast 16 september till Snapphane Scoutdistrikts kansli, via formulär nedan.

Kontaktperson: Marie Holmberg, marie@occo.se, 0705- 709676

VÄLKOMNA

sensus

Anmälan till Patrulledarutbildning i Snapphane 2018

• uppges av ledare
  • ååmmdd-xxxx
  • Här kan du t ex skriva behov av specialkost.