EXPLORER BELT 2016 – JESPER OCH EBBA

 

Jesper Nissenlöf och Ebba Linde gick Explorer Belt tillsammans och har därför valt att skriva en reseberättelse tillsammans.

 

Vi hade sett fram emot denna resa i månader och nu äntligen var den här! Explorer Belt är en intensiv resa, där man går två och två i ett främmande land och ska hinna gå 16 mil på 10 dagar. Det är lätt en resa som tär på ens vänskap men vi var säkra på att vi skulle klara det. Så den 18/6 klev vi nervöst  men exalterade upp på bussen som skulle köra oss till Portugal. Vi spenderade två dagar på bussen och fick se flera olika länder på vägen, Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike och Spanien.

Jesper1

När vi väl kom fram med bussen hamnade vi i Mora, en mindre by ute på landsbygden. Där började vår vandring mot den stora staden Tomar. Portugiserna var mycket vänliga och vi har fått mycket hjälp under resans gång. Allt från vägbeskrivning till mat och hushåll. Ett av våra favorit minnen från vår underbara resa var när vi gick vår första nattvandring. Vi hade under dagen tyckt att det var alldeles för varmt för att kunna vandra på dagen och hade därmed bestämt att vi skulle vandra under natten, detta betydde att vi sov under hela dagen för att samla energi inför kvällen. När kvällen kom var temperaturen nog runt 30-35 grader och vi började vandra, efter ett tag var allt mörkt och stjärnorna lyste klarare än vad vi någonsin sett! Vi såg ofantligt många stjärnfall och det var en fantastisk vy. Men det var mer än stjärnorna som gjorde detta minne oförglömligt, mitt i natten började en fladdermus cirkulera runt oss och helt plötsligt attackera den oss. Först slog den mot Ebba och därefter Jesper, förskräckt som jesper var (eftersom han hatar flygande varelser) skrek han: “SPRING!”. Efter en kort springtur insåg vi att fladdermus hade slutat förfölja oss och vi började gå. När vi då tittade oss omkring såg vi små lampor som flög i luften, det var eldflugor i luften.

Jesper2

Under vägens gång träffade vi många trevliga människor som hjälpte oss med våra uppgifter och mat samt boende. Våra dagar var väldigt intressanta på många sätt, man pratade med alla man stötte på vägen samtidigt som vi hade en rutiner som med mat och när vi skulle stanna för att leta efter sovplats. Dessa underbara dagarna gick mycket snabbare än vad vi hade förväntat oss och snart var vi tillsammans med vår grupp igen för rundresan.

Jesper3

Jesper4

Vi vill tacka så mycket för att denna resan blev vår verklighet! Ni bidrog till mer än vad ni tror!